Najava: Svjetski dan izbjeglica u Rijeci

Foto: Osoba migrant u BiH, ilustracija

Helena Anušić

Svjetski dan izbjeglica, koji se obilježava u nedjelju, 20. lipnja, međunarodna humanitarna organizacija Isusovačka služba za izbjeglice – JRS obilježit će prigodnim programom u Rijeci, u partnerstvu s UNHCR-om, UN-ovovom agencijom za izbjeglice, Riječkom nadbiskupijom te uz podršku Grada Rijeke.

Euharistijsko slavlje s početkom u 18 sati u Župi Svetog Križa u Rijeci (Srdoči) predvodit će riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić. Suslavit će ravnatelj Isusovačke službe za izbjeglice, p. Stanko Perica, SJ.

Nakon mise predstavit će se rad Isusovačke službe za izbeglice i održati interkulturalni susret na kojemu će župljani i drugi građani Rijeke imati priliku upoznati osobe koje su u Hrvatskoj pronašle sigurnost i zaštitu, izbjeglice iz Irana, Pakistana i Sirije kojima je Hrvatska postala novi dom.

Ovim povodom, s početkom u 11 sati na Pavlinskom trgu u Rijeci odigrat će se kazališna predstava Ljepota naše različitosti koju potpisuju Ena-Sanan Hdagha i Marin Bukvić. Predstava je prilagođena djeci starijoj od četiri godine, no zbog svevremenskih poruka zanimljiva je svim generacijam (ri-nadbiskupija.com; fratellanza.net).

Hvala što ste pročitali ovaj tekst. Ako želite pratiti slične sadržaje, pozivamo vas da zapratite naš WhatsApp kanal fratellanza.net klikom OVDJE ili našu Fb stranicu klikom OVDJE.