Apel jednog domoroca: “Ostanimo ujedinjeni, Isus je središte koje nas ujedinjuje”

Upravo je domorodac Delio Siticonatzi Camaiteri – pripadnik naroda Ashaninca i predstavnik peruanske Amazonije u kojoj se govori 48 jezika – “ukrao show” tijekom redovitog dnevnog brifinga o Sinodi 24. listopada. Odgovarajući na novinarsko pitanje o sinodskom prijedlogu o posebnom amazonskom obredu, čvrstim tonom i i srčanim govorom Delio je rekao:

“Vidim da ste pomalo uznemireni, kao da ne možete razumjeti što treba Amazoniji. Mi imamo svoju viziju svemira, naš način gledanja na svijet oko nas. Priroda nas približava Bogu i približava nam gledanje Božjeg lica u našoj kulturi, u našem životu. Mi kao domoroci živimo sklad sa svim živim bićima. Vidim da ideja koju imate o nama domorocima nije jasna. Vidim da ste zabrinuti, sumnjate u ovu stvarnost koju tražimo kao starosjedioci. Ne budite srca tvrda, morate omekšati svoje srce. Ovo je Isusov poziv. On nas poziva da živimo zajedno. Vjerujemo u jednog Boga. Moramo ostati ujedinjeni. To želimo kao domoroci. Imamo svoje rituale, ali taj se obred mora inkardinirati u središtu koje je Isus Krist. O ovoj temi se nema što drugo raspravljati. Središte koje nas ujedinjuje u ovoj Sinodi je Isus Krist”.

Njegov odgovor odnosio se posebno na onu skupinu novinara koji su različitim i besmislenim provokacijama pokušali diskreditirati rad Sinode te sijati podjelu u Crkvi.

Video njegova govora može se pogledati na youtebe kanalu Vatican News-a (vatican news; fratellanza.net).

Hvala što ste pročitali ovaj tekst. Ako želite pratiti slične sadržaje, pozivamo vas da zapratite naš WhatsApp kanal fratellanza.net klikom OVDJE ili našu Fb stranicu klikom OVDJE.