Benediktinac Nikodemus Schnabel patrijarški vikar za migrante u Izraelu

Foto: Nikodemus Schnabel, KNA/Julia Steinbrecht

Njemački benediktinac p. Nicodemus Schnabel (42) iz jerusalemske opatije Marijina Usnuća (Dormitio-Abtei), kao novi patrijarški vikar, odgovoran je za pastoralnu skrb o migrantima u Latinskom patrijarhatu u Jeruzalemu. Schnabel je za Vatican News potvrdio imenovanje kojeg je potpisao patrijarh Pierbattista Pizzaballa. U Jeruzalemu redovnik nasljeđuje Rafica Nahru, koji je pak pozvan u Nazaret kao nasljednik patrijarškog vikara Hannaha Kildanija.

Na Twitteru je monah o svom imenovanju napisao: “Jako sam radostan zbog današnjeg imenovanja patrijarškim vikarom za migrante i tražitelje azila Latinske jeruzalemske patrijaršije! Apsolutna iskrena briga sada je moj zadatak! Mi smo univerzalna crkva! Izbjeglice i ‘ilegalci’ jednako su Crkva kao i ja! “

>>> Benediktinac Schnabel: Crkvi treba blagdan svetih Abrahama, Sare i Hagare

Nicodemus Schnabel OSB iz opatije Marijina Usnuća (Dormitio) u Jeruzalemu stručnjak je za Istočnu crkvu i direktor Jeruzalemskog instituta društva Görres. U 2018./19. radio je kao savjetnik u novoosnovanom odjelu Religija i vanjska politika u Berlinskom uredu vanjskih poslova. Za Vatican News nedavno je izvijestio o svojim iskustvima u Berlinu, Rimu i Jeruzalemu u seriji Beromsalem. U intervjuu je također pokrenuo raspravu o zajedničkom uskrsnom datumu (vatican news; fratellanza.net).

Hvala što ste pročitali ovaj tekst. Ako želite pratiti slične sadržaje, pozivamo vas da zapratite naš WhatsApp kanal fratellanza.net klikom OVDJE ili našu Fb stranicu klikom OVDJE.