Dobra iskustva nakon kampanje cijepljenja u katedrali u Paderbornu

Primijenjene 734 doze cijepljenja rezultat su kampanje cijepljenja u katedrali u njemačkom Paderbornu. Ovo je važan korak u obuzdavanju pandemije, rekao je rektor Joachim Göbel. Katedrala se pokazala “kao mjesto ozdravljenja i spasenja”.

Organizatori akcije cijepljenja koja je provedena u subotu u katedrali donose dobra iskustva o tijeku akcije i odazivu. Nadbiskupija Paderborn objavila je u nedjelju da su ukupno 734 osobe cijepljene protiv Covida-19. Među njima je bilo 105 prvih cijepljenja, 32 druga cijepljenja i 597 dopunskih cijepljenja. Katedrala se dokazala kao mjesto za ozdravljenje i spasenje, rekao je katedralni rektor Joachim Göbel. Zahvaljujući dobroj organizaciji, suradnji svih uključenih i spremnosti onih koji se žele cijepiti, napravljen je važan korak u suzbijanju pandemije.

Pomoćni radnici iz odjela za zdravstvo, njemačkog Crvenog križa Paderborn i Malteške dobrotvorne službe zajedno su pripremili ovu akciju. Cijepljenje je obavljano u klaustru katedrale. Oni koji su bili voljni cijepiti se došli su do tog mjesta preko malog katedralnog trga. Nakon primijenjene doze, cijepljene osobe su imale priliku provesti u 15-minutnom razgledavanju katedrale.

“Dobro je dati praktičan primjer”

Prema riječima katedralnog rektora Göbela, kampanja cijepljenja pokazala je da Crkva ne samo da apelira, već i čini nešto. “Kada Papa Franjo ili naš nadbiskup Hans-Josef Becker pozivaju na cijepljenje, onda je dobro da i Crkva da praktičan primjer”. Uoči kampanje, Becker je naglasio da je cijepljenje dio dana odvojen za “življenje ljubavi prema bližnjima”, te da se može cijepiti tko god želi život i slobodu.

Akcije cijepljenja protiv Covid-19 organiziraju se i provode u brojnim katedralama i crkvama. Cijepljenja su bila, između ostalog, u središnjim crkvenim zgradama u Dresdenu, Wormsu i Münchenu. Cijepljenja se od kolovoza odvijaju i u katedrali svetog Stjepana u Beču (kna; fratellanza.net).

Hvala što ste pročitali ovaj tekst. Ako želite pratiti slične sadržaje, pozivamo vas da zapratite naš WhatsApp kanal fratellanza.net klikom OVDJE ili našu Fb stranicu klikom OVDJE.