Teolog i bibličar fr. Sabino Chialà novi je prior zajednice Monastero di Bose

Foto: Agensir

Zajednica je objavila da je jučer “u velikom miru” nastavila s izborom na kraju godišnjeg Općeg vijeća, održanog u nazočnosti vanjskog jamca biskupa Erika Vardena i papinskog izaslanika p. Amedea Cencinija. Chialà nasljeđuje Lucianija Manicardija, koji je prije pet godina naslijedio osnivača zajednice Enza Bianchija

Fr. Sabino Chialà, teolog i bibličar, novi je prior Zajednice Bose. Redovnici i prozvani članovi Zajednice izabrali su ga jučer, 30. siječnja, na kraju godišnjeg sastanka Općeg vijeća, održanog u nazočnosti vanjskog jamca Erika Vardena, biskupa Trondheima i bivšeg trapističkog opata brda Saint Bernard, i papinskog delegata p. Amedea Cencinija. Zajednica je s “velikom radošću” objavila izbor Chialà i “u velikom miru – kako čitamo u vrlo kratkom priopćenju – zahvaljuje Gospodinu na njegovoj vjernosti” te moli sve da sudjeluju u njihovoj radosti i molitvi.

Stručnjak za hebrejski i sirijski

Rođen u Locorotondu 24. ožujka 1968., Chialà je u Zajednici Bose od 1989. godine, u nju je ušao još u vrijeme srednje škole. Proučavatelj je hebrejskog i sirijskog jezika, stručnjak za kršćanske apokrifne spise i literaturu prvih stoljeća kršćanstva, osobito na Istoku. Specijalist za oce pustinjake, autor je brojnih eseja i godinama sudjeluje na konferencijama i duhovnim obnovama posvećenim ovim temama.

Nasljednik fr. Manicardija

Teolog nasljeđuje Luciana Manicardija, kojem je završio petogodišnji mandat. Manicardi je bio prvi nasljednik osnivača Bosea, Enza Bianchija, koji je 2020. godine, zajedno s još trojicom članova Zajednice, poradi mira morao napustiti samostan u brdima Pijemonta i preseliti se na drugo mjesto (Vatican News).

Hvala što ste pročitali ovaj tekst. Ako želite pratiti slične sadržaje, pozivamo vas da zapratite naš WhatsApp kanal fratellanza.net klikom OVDJE ili našu Fb stranicu klikom OVDJE.