Biskup Hong Konga se nada ređenju žena ‘jednog dana’

Hongkonški biskup Stephen Chow izrazio je 13. travnja nadu za katoličko ređenje žena, pridruživši se nekolicini europskih biskupa koji su izrazili slična osjećanja posljednjih godina.

Tijekom homilije na misi posvete ulja u Hong Kongu 13. travnja, biskup Chow je rekao da se “prebacio na engleski jezik samo da bi se obratio našoj zaređenoj braći, a nadam se da će jednog dana možda i zaređenim sestrama”.

Biskupova se homilija nije usredotočila na tu temu, već je u njoj pozvao svećenike i đakone na “sinodalnost kroz naše vlastite službe u suradnji s različitim kapacitetima ili različitim ulogama među Božjim narodom… razlučujući u kojem smjeru Duh želi da se krećemo kao tijelo.”

Uz aluziju na jezik pape Franje, biskup je svoje svećenike nazvao i “pastirima… realističnim, a ipak transcendirajućim, ne zaglavljenim u određenom vremenu ili prostoru”, te ih je pozvao “da ne budu pastiri bez mirisa ovaca” (fratellanza.net).

VIDEO

Hvala što ste pročitali ovaj tekst. Ako želite pratiti slične sadržaje, pozivamo vas da zapratite naš WhatsApp kanal fratellanza.net klikom OVDJE ili našu Fb stranicu klikom OVDJE.