Papa: Patim i plačem zbog patnje ukrajinskog naroda

Franjine misli ponovno se okreću istočnoeuropskoj zemlji odakle “čak dolaze i strašne vijesti o prognanoj i deportiranoj djeci”. “I dok smo svjedoci sablasnog propadanja čovječanstva, pitam se, zajedno s mnogim tjeskobnim osobama, traži li se zaista mir”

Papa Franjo je tijekom nagovora nakon marijanske molitve Regina Caeli u nedjelju 1. svibnja podsjetio da danas počinje mjesec posvećen Majci Božjoj. Papa poziva “sve vjernike i zajednice da svaki dan u svibnju mole krunicu za mir”. Papine su misli usmjerene “na ukrajinski grad Mariupolj, ‘Marijin grad’, barbarski bombardiran i uništen”.

I sada, i odavde, obnavljam zahtjev da se uspostave sigurni humanitarni koridori za ljude zarobljene u čeličani toga grada. Patim i plačem, misleći na patnju ukrajinskog stanovništva, a posebno onih najslabijih, staraca i djece. Postoje čak i strašne vijesti o protjerivanju i deportaciji djece. A dok svjedočimo sablasnom propadanju čovječanstva, pitam se, zajedno s toliko tjeskobnih ljudi, traži li se uistinu mir; postoji li volja za izbjegavanjem kontinuirane vojne i verbalne eskalacije; čini li se sve što je moguće da oružje utihne.

Na koncu, Papa je također uputio snažni apel: “Ne prepuštajmo se logici nasilja, perverznoj spirali oružja. Krenimo putem dijaloga i mira.” (vatican news).

Hvala što ste pročitali ovaj tekst. Ako želite pratiti slične sadržaje, pozivamo vas da zapratite naš WhatsApp kanal fratellanza.net klikom OVDJE ili našu Fb stranicu klikom OVDJE.