Sutra s radom počinje obiteljska BIR TV Islamske zajednice u BiH

Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) je 17. travnja Islamskoj zajednici (IZ) u BiH dala desetogodišnju dozvolu za televizijsko emitiranje.

IZ u BiH će u petak 24. travnja 2020., u 12.00 sati, početi s emitiranjem televizijskog programa na kanalu BIR TV, koji će biti dostupan putem BH Telecom i Telemach kablovskih operatera. “BIR TV je obiteljska televizija koja njeguje islamske vrijednosti i platforma putem koje Islamska zajednica ostvaruje kontakt i komunikaciju s muslimanskom i bosanskohercegovačkom javnošću. Njeno pokretanje početkom mjeseca ramazana ima poseban značaj, jer je ramazan mjesec posebne duhovnosti” – navodi se na službenoj stranici Islamske zajednice u BiH.

– Zbog trenutnog stanja, većina ovih aktivnosti će se nažalost odvijati u znatno izmijenjenim okolnostima. Pokretanjem televizijskog kanala IZ u BiH preuzela je obavezu da različitim medijskim sadržajima pokuša nadomjestiti sadržaje i aktivnosti koji bi se u normalnim okolnostima realizirali neposredno u džamijama, mahalama, u zajedničkim iftarima i druženjima sa članovima obitelji i prijateljima – navode.

Čestitamo, želimo puno uspjeha našoj braći i sestrama muslimanima uz želju da na tom obiteljskom kanalu bude što više emisija o međureligijskom i svakom drugom dijalogu. Možda bi u tom smislu bilo zanimljivo napraviti suradnju s obiteljskom Laudato TV, te zajednički producirati neku od emisija s temom međureligijskog dijaloga. Zašto ne? Na dijalog nas poziva i Dokument o ljudskom bratstvu.

Fratellanza umana (23.04.2020.)

Volite Crkvu i želite dijalog u njoj? Dijalog za dobro svih.

Autorski sadržaji i prijevodi na Fratellanza umana vlasništvo su stranice i autora. Isti se mogu slobodno prenositi na druge medije samo ako su autori potpisani i pored njihova imena vidljivo stoji Fratellanza umana s linkom na originalni tekst.

Hvala što ste pročitali ovaj tekst. Ako želite pratiti slične sadržaje, pozivamo vas da zapratite naš WhatsApp kanal fratellanza.net klikom OVDJE ili našu Fb stranicu klikom OVDJE.