Papa Franjo: Potrebno nam je slobodno novinarstvo

“U sadašnjoj krizi, potrebno nam je slobodno novinarstvo u službi svih ljudi”, poručio je Papa preko svojeg Twitter profila.

“U sadašnjoj krizi, potrebno nam je slobodno novinarstvo u službi svih ljudi, posebno onih čiji se glas ne čuje; novinarstvo koje nastoji otkriti istinu i otvoriti putove zajedništvu i miru”, poručio je papa Franjo u poruci objavljenoj na korisničkom računu @Pontifex na društvenoj mreži Twitter 3. svibnja prigodom obilježavanja Svjetskog dana slobode medija koji su prije 27 godina ustanovili Ujedinjene nacije (UN).

Prema podacima nevladine organizacije Reporteri bez granica prošle je godine u svijetu ubijeno 49 novinara, oteto ih je 57, a zatočeno 389.

Primjer slobode novinarstva su istraživački radovi objavljeni na portalu i u dnevniku u vlasništvu Talijanske BK Avvenire, a neke od njih smo preveli i na našoj stranici. Za radove poput tih potrebni su, ne samo sloboda, nego i čestitost i hrabrost. Istraživali su i pisali o sudbonosnim satima u kojima su Malta, Italija i EU dali sve od sebe kako bi izbjegle dužnost spašavanja života, a nakon teksta na Avvenire-u na Malti je pokrenuta istraga koja vodi sve do odgovornosti premijera te zemlje.

IKA / Fratellanza umana (04.05.2020.)

Volite Crkvu i želite dijalog u njoj? Dijalog za dobro svih.

Autorski sadržaji i prijevodi na Fratellanza umana vlasništvo su stranice i autora. Isti se mogu slobodno prenositi na druge medije samo ako su autori potpisani i pored njihova imena vidljivo stoji Fratellanza umana s linkom na originalni tekst.

Hvala što ste pročitali ovaj tekst. Ako želite pratiti slične sadržaje, pozivamo vas da zapratite naš WhatsApp kanal fratellanza.net klikom OVDJE ili našu Fb stranicu klikom OVDJE.