Viralna poruka mira muslimanke koja je diplomirala na katoličkom sveučilištu

Djevojka koja je studirala na prestižnom sveučilištu Svetog Tome na Filipinima na društvenim mrežama ističe: “Naučila sam gledati naše sličnosti, a ne razlike. To je ono što ovaj svijet treba”.

Internetom kruži svjedočanstvo mlade muslimanke koja je nakon završetka studija na katoličkom sveučilištu u Manili potaknula Filipince da “umjesto razlika radije primjećuju i gledaju sličnosti”.

Prije dva dana Jomana Lomangco (21) uspješno je i s pohvalama diplomirala računovodstvene znanosti na prestižnom Sveučilištu Svetog Tome (UST). U postu objavljenom nakon svečanosti navela je da u svojih pet godina studija na tom kršćanskom kampusu “nikada nije primjetila ni iskusila diskriminaciju”, te da nijednom zbog različitosti vjere “nije bila tretirana s manje poštovanja od drugih”, prenosi AsiaNews.

Jomana ističe kako nije dopustila da je uznemire poruke onih koji su je kritizirali zbog izbora i upisa na katoličko sveučilište. “Nije me bilo briga što su drugi govorili – kaže – Otkrila sam da je UST jedna od najboljih računovodstvenih škola na Filipinima i da nema razloga za odustajanje”.

“Tijekom studija nitko me nije zapostavljao zbog moje vjere. Naučila sam mnoge stvari, no ovo ću pamtiti cijelog života: pripadnost određenoj vjeri, bilo da je riječ o kršćanstvu ili islamu, znači biti čovjek. A biti čovjek znači poštivati ​​i prihvaćati jedni druge unatoč razlikama u našim uvjerenjima”.

“Kao muslimanka koja je pohađala neke teološke tečajeve – piše djevojka – naučila sam gledati naše sličnosti, a ne naše razlike. I mislim da je to upravo ono što ovaj svijet treba”. Jomana je zaključila svoju poruku izražavajući zahvalnost sveučilištu zbog toga što je tu osjećala pripadnost: “Maraming salamat [Hvala vam puno], UST! Hvala za sve što ste učinili kako bih osjećala da sam dio vas. Alhamdulillah [Neka je hvala i slava Bogu] za sve!”.

Prijevod: Fratellanza umana (05.06.2019.)

Autorski sadržaji i prijevodi na Fratellanza umana vlasništvo su stranice i autora. Isti se mogu slobodno prenositi na druge medije samo ako su autori potpisani i pored njihova imena vidljivo stoji Fratellanza umana s linkom na originalni tekst.

Hvala što ste pročitali ovaj tekst. Ako želite pratiti slične sadržaje, pozivamo vas da zapratite naš WhatsApp kanal fratellanza.net klikom OVDJE ili našu Fb stranicu klikom OVDJE.