Papa Franjo o nereagiranju na napade ultrakonzervativaca

Prošle su tri godine od odgovora pape Franje na pitanje kako stoji s “ultrakonzervativcima Crkve”. Na njegov odgovor vrijedi podsjetiti i danas, osobito u svjetlu napada koji dolaze iz takvih “medijsko-političkih krugova” povezanih s bivšim nuncijem Viganòom.

“Oni rade svoj posao, a ja svoj”. Tim je riječima Papa odgovorio na pitanje o “ultrakonzervativcima Crkve” u intervjuu iz 2016. godine za argentinske novine La Nacion. “Ja želim otvorenu, uključivu Crkvu koja prati ranjene obitelji”, ponovio je: “Oni kažu ‘NE’ svemu. Nastavljam pravo svojim putem, ne gledajući u stranu. Ne skidam glave. Nikad to nisam volio raditi. Ponavljam: odbacujem sukob”. “Čavli se uklanjaju – pojasnio je – pritiskom prema gore. Ili ih se ostavi da stoje, dok ne stigne dob za umirovljenje”, prenijela je tada Franjine riječi agencija Sir.

Prijevod: Fratellanza umana (03.08.2019.)

Volite Crkvu i želite dijalog u njoj? Dijalog za dobro svih.

Autorski sadržaji i prijevodi na Fratellanza umana vlasništvo su stranice i autora. Isti se mogu slobodno prenositi na druge medije samo ako su autori potpisani i pored njihova imena vidljivo stoji Fratellanza umana s linkom na originalni tekst.

Hvala što ste pročitali ovaj tekst. Ako želite pratiti slične sadržaje, pozivamo vas da zapratite naš WhatsApp kanal fratellanza.net klikom OVDJE ili našu Fb stranicu klikom OVDJE.