Angelus u Castel Gandolfu kada se Benedikt XVI. dva puta vraćao na prozor

Katolička se crkva ovih dana oprašta od svog nekadašnjeg pape Benedikta XVI. Njemački papa bio je poznati teolog, a Rimski je biskup bio od 2005. do 2013. godine, kada se odrekao papinske službe.

Imao je drugačiji karakter od svog nasljednika Franje, no i Benedikt je za života imao mnoge simpatične momente koji do danas ostaju u sjećanju. Jedan od tih dogodio se na samom početku pontifikata, 17. kolovoza 2005. godine, pred Svjetski susret mladih u Kölnu na koji je išao od 18. do 21. kolovoza 2005. godine.

Novi Papa se tih dana uz svetkovinu Uznesenja BDM nalazio na odmoru u papinskoj ljetnoj rezidenciji nedaleko od Rima, u Castel Gandolfu, gdje je s prozora predmolio Angelus. Nakon prvih pozdrava prisutnim hodočasnicima, povukao se s prozora, smatrajući da je gotovo.

No onda se, uz neprikriveni osmijeh i karakteristične pokrete rukama, opet vratio. I to dva puta. Prvi put jer je zaboravio pozdraviti talijanske hodočasnike, a drugi put jer je – zaboravio udijeliti blagoslov. U nastavku 5-minutni video (fratellanza.net).

VIDEO

Hvala što ste pročitali ovaj tekst. Ako želite pratiti slične sadržaje, pozivamo vas da zapratite naš WhatsApp kanal fratellanza.net klikom OVDJE ili našu Fb stranicu klikom OVDJE.