Antonio Spadaro preuzima službu u Vatikanu

Dvanaest godina bio je glavni urednik isusovačkog časopisa “La Civilta Cattolica” i zamjetno je proširio njegov doseg: sada je Papa Franjo svom pouzdaniku Antoniju Spadaru dao mjesto u Vatikanu.

Antonio Spadaro (57), dosad glavni urednik isusovačkog časopisa “La Civilta Cattolica”, preuzima službu u Vatikanu. Kako je priopćio u četvrtak 14. rujna Tiskovni ured, papa Franjo imenovao ga je podtajnikom u vatikanskom Dikasteriju za kulturu i edukaciju. Služba mu započinje 1. siječnja 2024.

Spadaro je od 2011. na čelu časopisa za politiku, kulturu i teologiju, utemeljenog 1850. godine. Pod njegovim okriljem list se zamjetno internacionalizirao. Sada se objavljuje na devet jezika, uključujući kineski i ruski. Do 2017. postojalo je samo talijansko izdanje.

Spadaro se smatra pouzdanikom pape Franje i redovito se brinuo da se u isusovačkom časopisu objavljuju razgovori koje Papa vodi s članovima isusovačkog reda tijekom svojih putovanja. U tim raspravama Papa više puta daje teološke i crkveno-političke poticaje koji su relevantni za cijelu Katoličku crkvu (kna; fratellanza.net).

Hvala što ste pročitali ovaj tekst. Ako želite pratiti slične sadržaje, pozivamo vas da zapratite naš WhatsApp kanal fratellanza.net klikom OVDJE ili našu Fb stranicu klikom OVDJE.