Augustina Livia Pietrantoni

Ova hrabra žena nije htjela dopustiti da je bilo što ili bilo tko odvrati od ljubavi prema Bogu i bližnjima – i to je platila životom.

Livia je rođena 1864. u središnjoj talijanskoj pokrajini Rieti. Siromaštvo obitelji bilo je toliko da je Livia sa sedam godina morala raditi i zarađivati novac u rudniku.

Unatoč svim nedaćama i nevoljama, njezini duboko religiozni roditelji usadili su Liviji vjeru u milosrdnog Boga koji s ljubavlju gleda na svoju djecu. Godine 1886. Livia se pridružila Sestrama milosrdnicama svete Ivane Antide de Thouret i uzela ime Augustina. Od tada je radila kao medicinska sestra u rimskoj bolnici „Spital Santo Spirito“ njegujući brojne tuberkulozne bolesnike.

Na koncu je naišla na posebno teškog pacijenta koji joj je nekoliko puta prijetio. Ali sestra Augustina nastavila se brinuti za njega. Kad se pacijent oporavio i tek bio otpušten, vratio se i izbo svoju bivšu medicinsku njegovateljicu. Sestra Augustina podlegla je teškim ozljedama i umrla u dobi od samo 30 godina 13. studenoga 1894. godine. Papa Ivan Pavao II. proglasio ju je svetom 1999. godine (katholisch.de; fratellanza.net).

Hvala što ste pročitali ovaj tekst. Ako želite pratiti slične sadržaje, pozivamo vas da zapratite naš WhatsApp kanal fratellanza.net klikom OVDJE ili našu Fb stranicu klikom OVDJE.