Biskup Genn: Ne može se reći da nismo znali

Poslije ne možete reći da niste znali, upozorava münsterski biskup Felix Genn govoreći o ekstremističkim tendencijama u politici i društvu. Poziva ljude da ne pristaju na jednostavne odgovore.

Münsterski biskup Felix Genn (74) upozorio je na „vrlo opasne“ ekstremističke tendencije u politici i društvu te pozvao na razgovor s desnim i lijevim ekstremistima. S obzirom na nacističku eru, rekao je u petak 21. lipnja u Münsteru: „Ne možemo (…) poslije reći da to nismo znali.“

Pred Biskupijskim vijećem, najvišim tijelom sinodalnog sudjelovanja u biskupiji, Genn je rekao da kršćani moraju jasno dati do znanja „da se na složene izazove s kojima se suočavamo ne može odgovoriti jednostavnim odgovorima“. Važno je ozbiljno shvatiti brige onih koji se osjećaju zapostavljenima.

Biskup, rođen 1950., rekao je da ga mnoge sadašnje ekstremističke pozicije podsjećaju na njegovu mladost, kada su se ljudi intenzivno bavili pitanjem „kako je do ovoga moglo doći“. „Desničarski ekstremistički stavovi sada dolaze iz sredine našeg društva.“ To je izuzetno opasno i: „Moramo glasno dići glas protiv toga“ (kna; fratellanza.net).

Hvala što ste pročitali ovaj tekst. Ako želite pratiti slične sadržaje, pozivamo vas da zapratite naš WhatsApp kanal fratellanza.net klikom OVDJE ili našu Fb stranicu klikom OVDJE.