Biskup pozvao Papu u posjet, a Franjo se našalio: 2025. će vam doći Ivan XXIV.

“Pozvao sam Papu da posjeti grad Ragusu u povodu sedamdeset i pete obljetnice osnutka Biskupije 2025. godine. Sveti Otac se nasmiješio i kimnuo glavom u znak pristanka te je u šali odgovorio rekavši da će 2025. doći Ivan XXIV.”. Ispričao je ovo biskup Raguse, Giuseppe La Placa, kojega je 27. rujna u privatnoj audijenciji primio Papa Franjo u knjižnici apostolske palače u Vatikanu.

“Bio je to – dodao je biskup – jednostavan, srdačan i drag razgovor koji je u meni ostavio dubok trag Očinske duše i apostolskog duha Svetoga Oca. Razgovarali smo o raznim temama vezanim uz život naše biskupije i zahvalio sam mu za njegovu apostolsku revnost u službi sveopće Crkve”, prenosi biskupove riječi agencija Ansa.

Podsjećamo, na stranici fratellanza.net nedavno je objavljen tekst redemptorista i teologa p. Bernharda Häringa u kojemu je on još 1993. godine opisao svoj san o budućem Papi Ivanu XXIV. koji bi nastavio ekumensko djelo koncilskoga Pape Ivana XXIII (ansa; fratellanza.net).

Hvala što ste pročitali ovaj tekst. Ako želite pratiti slične sadržaje, pozivamo vas da zapratite naš WhatsApp kanal fratellanza.net klikom OVDJE ili našu Fb stranicu klikom OVDJE.