Brazilski biskup Antônio Carlos Cruz Santos: Homoseksualnost je Božji dar

Katolički biskup Cruz Santos koji je, govoreći o misteriju i fenomenu homo-afektivnosti (homoseksualnosti), zaključio je da je ona „Božji dar“.

Misionar Srca Isusova Antônio Carlos Cruz Santos (r. 1961.), MSC, kojega je papa Franjo 2014. imenovao biskupom dijeceze Caicó u Brazilu, u jednoj propovijedi 2017. godine o homoseksualnosti je rekao: „S obzirom na činjenicu da to nije izbor, da je Svjetska zdravstvena organizacija više ne smatra bolešću, iz perspektive vjere imamo samo jedan odgovor: ako to nije izbor, ako nije bolest, iz perspektive vjere ona može biti samo dar, a dar daruje Bog. Nema druge, ako to nije izbor, to nije bolest, to je dar, to je dar koji je dao Bog. No možda nam naša predodžbe ne dopuštaju da to shvatimo kao dar od Boga. Baš kao što predodžbe o crncima – a govorilo se da crnci nemaju dušu – naše predodžbe [o homoseksualnosti] ne dopuštaju da percipiramo taj dar“ (gionata.org; fratellaza.net).

Hvala što ste pročitali ovaj tekst. Ako želite pratiti slične sadržaje, pozivamo vas da zapratite naš WhatsApp kanal fratellanza.net klikom ovdje ili našu Fb stranicu klikom ovdje.