Caritas Internationalis: ‘Cjelovito lice čovječanstva: Žene na liderskim pozicijama za pravedno društvo’

Caritas Internationalis, u partnerstvu sa Stalnom promatračkom misijom Svete Stolice pri UNESCO-u, danas i sutra, 27. i 28. listopada 2022., organizira konferenciju na temu: “Cjelovito lice čovječanstva: Žene na liderskim pozicijama za pravedno društvo” (“The Full Face of Humanity: Women in leadership for a just society”).

Ova konferencija će:

  • Istražite sociološke, etičke i političke perspektive ženskog vodstva i potrebu da se osobito razmisli o sudjelovanju žena u društvu na svim razinama.
  • Ispitati ključna pitanja koja utječu na žene kroz objektiv siromaštva i nasilja te način na koji one održavaju kulturu isključivosti; analizirati prepreke koje ova pitanja predstavljaju ženama u pristupu liderskim pozicijama i mjestima na kojima se donose odluke te istražiti kako bi osnaživanje žena kroz obrazovanje, jačanje kapaciteta i pristup resursima pomoglo u prevladavanju tih prepreka; istražiti primjere dobre prakse Caritasa i UNESCO-ova iskustva na terenu.
  • Predložiti konkretne strategije o tome kako međunarodna zajednica može promicati kulturu žena na liderskim pozicijama, osigurati da su iskustva i potrebe zastupljeni za lokalnim, regionalnim i globalnim mjestima i stolovima za donošenje odluka (decision-making tables) te raditi na održivoj promjeni i uklanjanju prepreka i nepravdama s kojima se suočavaju žene u društvu (Caritas.org).

Program se može pogledati OVDJE, a snimci cjelovite dvodnevne konferencije mogu se pronaći na Youtube kanalu Vatican Newsa:

Četvrtak, 27. listopada – jutro
Četvrtak, 27. listopada, poslijepodne
Petak, 28. listopada – poslijepodne
Petak, 28. listopada – poslijepodne
Hvala što ste pročitali ovaj tekst. Ako želite pratiti slične sadržaje, pozivamo vas da zapratite naš WhatsApp kanal fratellanza.net klikom OVDJE ili našu Fb stranicu klikom OVDJE.