Caritas Sankt Peterburg o posljedicama sankcija za najsiromašnije

Posljedice međunarodnih sankcija koje su uvedene Rusiji pogađaju najranjivije: siromašne, siročad, starije osobe i invalide. O tome je za Vatican News izvijestila Natalia Pevtsova, ravnateljica katoličkog Caritasa Sankt Peterburg.

Kao rezultat međunarodnih sankcija protiv velikih ruskih banaka, Caritas i druge katoličke organizacije u Rusiji ostali su bez sredstava. Pevtsova je za Vatican News rekla da to ima katastrofalne posljedice za siromašne, beskućnike i potrebite u zemlji. Ravnateljica Caritasa ističe da se ovdje susreću ljudi koji nisu krivi za ono što se događa u Ukrajini.

Izbjeglice iz Ukrajine na jugu Rusije: “Humanitarna katastrofa”

Katolička zajednica nastoji pomoći koliko god je moguće, ali kao vrlo mala manjina u zemlji, ruski katolici nisu u mogućnosti podržati sav dobrotvorni rad. Natalia Pevtsova je zadužena za Caritas Sankt Peterburg gotovo otkako je organizacija počela s radom, početkom 1990-ih. Sve što se gradilo od 1991. trenutno se potpuno uništava, ogorčeno prosuđuje. Napominje da su i njemački volonteri pozvani natrag u Njemačku.

Čuje dramatične izvještaje od svojih kolega s juga Rusije, nastavlja ravnateljica Caritasa: Ovih dana moraju zbrinuti 150.000 izbjeglica iz Ukrajine, ali nemaju nikakvih sredstava. Situacija na jugu Rusije je “humanitarna katastrofa”, kaže Pevtsova (vatican news; fratellanza.net).

Hvala što ste pročitali ovaj tekst. Ako želite pratiti slične sadržaje, pozivamo vas da zapratite naš WhatsApp kanal fratellanza.net klikom OVDJE ili našu Fb stranicu klikom OVDJE.