Crkva i društvo trebaju biti mjesto rasta, aktivnog sudjelovanja i zdrave pripadnosti za sve članove

Riječki nadbiskup Mate Uzinić uputio je preko svog Facebook profila poruku i čestitku u povodu obilježavanja Međunarodnog dana žena 2023. koju prenosimo u cijelosti.

Drage prijateljice, svjestan sam da u Crkvi, a i u društvu, još uvijek nemate ono mjesto koje vam pripada. I znam da svi zajedno trebamo tražiti načine kako to promijeniti jer i Crkva i društvo trebaju biti mjesto rasta, aktivnog sudjelovanja i zdrave pripadnosti ne samo za neke, nego za sve svoje članove. Dan žena nam je stoga prilika da prepoznamo socijalne dinamike osiromašenja, nasilja, poniženja i diskriminacije s kojima se vi žene suočavate i u Crkvi i u društvu, a koje to ometaju. I da budemo uz vas i s vama u borbi s preprekama koje se pred vas postavljaju samo zato što ste žene. Sinodalni hod Crkve uči nas slušanju, a vi – kako čitamo u dokumentu „Raširi prostor svoga šatora (Iz 54,2)“ – tražite da Crkva bude na vašoj strani. Sa željom da učimo i naučimo biti na vašoj strani, čestitam vam Dan žena i u svemu dobrom što činite želim vam Božji blagoslov! S poštovanjem i zahvalnošću, Mate (Mate Uzinić facebook; fratellanza.net).

VIDEO

Hvala što ste pročitali ovaj tekst. Ako želite pratiti slične sadržaje, pozivamo vas da zapratite naš WhatsApp kanal fratellanza.net klikom OVDJE ili našu Fb stranicu klikom OVDJE.