Franz Lackner: Suprotstaviti se mržnji na društvenim mrežama

Predsjedavajući Austrijske biskupske konferencije zabrinut je zbog porasta mržnje i antisemitizma na društvenim mrežama. Na početku redovitog zasjedanja tamošnje biskupske konferencije, nadbiskup Franz Lackner rekao je da taj fenomen treba posebno budno promatrati, izvijestila je 7. studenog KNA.

Po ovom pitanju na osobit su način izazvani mladi ljudi u Crkvi, rekao je salzburški nadbiskup. Govorio je o hitnoj potrebi za „influencerima mira i razumijevanja izvan vlastitih granica“.

Treba se oduprijeti svim oblicima antisemitizma, bilo da dolaze s desna ili s lijeva, nastavio je nadbiskup. Katolička crkva u Austriji posebno se solidarizira sa Židovima, ne samo zbog krivnje koju je Crkva također snosila u prošlosti. Osim Katoličke crkve, salzburški nadbiskup naglasio je da u Austriji sve Crkve i religije stoje jedna uz drugu kada je riječ o miru i koheziji u zemlji.

S obzirom na rat u Svetoj zemlji, predsjednik Austrijske biskupske konferencije ponovno je pozvao na mir. Izražava sućut nevinim žrtvama s obje strane. Lackner je, između ostalog, vrlo zabrinut za sudbinu izraelskih talaca u rukama Hamasa.

Nadbiskup Lackner je u ponedjeljak ujutro 6. studenog sudjelovao na okruglom stolu u Beču s čelnicima Crkava, religija i savezne vlade na poziv saveznog kancelara Karla Nehammera. Fokus razgovora u Uredu saveznog kancelara bio je doprinos religija mirnoj koheziji društva kao posljedica terorističkog napada Hamasa na Izrael i eskalacije koja je od tada nastala.

Četverodnevno jesensko redovito zasjedanje članova Austrijske biskupske konferencije započelo je u ponedjeljak poslijepodne prijemom kod saveznog predsjednika Alexandera Van der Bellena i zajedničkim ručkom u bečkom Hofburgu. U ponedjeljak poslijepodne biskupi su u nadbiskupskom domu imali studijsko poslijepodne na temu „Izbjeglištvo i migracije“ (vatican news; ika; fratellanza.net).

VIDEO

Hvala što ste pročitali ovaj tekst. Ako želite pratiti slične sadržaje, pozivamo vas da zapratite naš WhatsApp kanal fratellanza.net klikom OVDJE ili našu Fb stranicu klikom OVDJE.