Nakon što je psu odbijen blagoslov, gazdarica stala u obranu pape Franje

Papa Franjo ne voli pse? I sam je jednom anegdotom pobudio sumnju. Ali žena koju je navodno ukorio zbog njezinog psa situaciju predstavlja sasvim drugačije.

Papa odbija ženu da blagoslovi njenog psa i ukorava je? Iako je Franjo sam ispričao priču, vlasnica psa priča o nesporazumu i brani Papu. Prema talijanskim novinama Il Messagero riječ je o odgajateljici Simoni Rosati. Chihuahua Mialma, terapijski pas, bila je s njom na općoj audijenciji kod Franje. Na događaju s talijanskom premijerkom Giorgiom Meloni Franjo je rekao da mu je na općoj audijenciji jedna gospođa od oko 50 godina predala malog psa u torbi za nošenje i zamolila blagoslov za “moje dijete”. Papi je reagirao i ukorio je: “Toliko djece gladuje, a ti mi dovodiš psa na blagoslov!”

Rosati, koju su novine označile kao moguću protagonisticu anegdote, situaciju prikazuje sasvim drukčije. Prema papi Franji, događaj se zbio krajem travnja, ali ona govori o općoj audijenciji početkom travnja. Ono što je sigurno jest da se susret koji opisuje dogodio: fotografija prikazuje Rosati, Papu i psa na audijenciji. Prema njezinu opisu, Papi je donijela buket cvijeća s fotografijom prijateljice koja je nedavno umrla od teške bolesti. Kad je Papa ispružio ruku da dotakne njezinu, pas je izvirio iz torbe za nošenje. Rosati je svoju Chihuahuu predstavila papi na španjolskom jeziku s njegovim imenom “Mialma” (“moja duša”). Papa je odgovorio: “Bolje promijenite ime iz Mialma u Mia, to ime bolje pristaje psu”. Rosati se zbog toga nije osjećala uvrijeđenom, čak se i razveselila savjetu, “jer mi je Papa jako drag i ponašao se prema meni kao djed koji mi otvoreno kaže što misli”.

Rosati je bila ražalošćena reakcijama na priču: “Čitala sam jako ružne stvari o Papi i to me žalosti. Ono što se dogodilo dalo je priliku lošim ljudima da ga uvrijede i to me jako zasmetalo, osjećala sam se loše jer se šalio, nasmiješena i nimalo uzrujana.” Želi poslušati savjet pape Franje: čak i ako je “Mialma” u registru životinja i u putovnici njezinoga psa, ona je ubuduće želi zvati samo “Mia” (katholisch.de; fratellanza.net)

Hvala što ste pročitali ovaj tekst. Ako želite pratiti slične sadržaje, pozivamo vas da zapratite naš WhatsApp kanal fratellanza.net klikom OVDJE ili našu Fb stranicu klikom OVDJE.