Izbjeglice iz Ukrajine smještene i u bivšoj kući Georga Ratzingera

Od smrti papina brata Georga Ratzingera u ljeto 2020. njegova je imovina u Regensburgu prazna. Sada su tu novi štićenici koje je osobno dočekao biskup Rudolf Voderholzer.

U kući pokojnog brata Josepha Ratzingera/Benedikta XVI. sada živi osam izbjeglica iz Ukrajine. Imanje u regensburškom Luzengasseu bilo je prazno nakon smrti Georga Ratzingera u ljeto 2020. Biskup iz Regensburga Rudolf Voderholzer došao je u srijedu u posjet i darovao novim štićenicima pivo, limunadu i ikonu Djevice Marije kao dar dobrodošlice.

Prema tiskovnom uredu biskupije, radi se o obitelji ukrajinskog jednog pravoslavnog svećenika i jedne bake. Došli su iz malog grada Horishni Plavni, oko 130 kilometara jugoistočno od Kijeva. Budući da im se tek trebalo roditi četvrto dijete, pobjegli su automobilom preko Moldavije, Rumunjske, Mađarske i Austrije. U međuvremenu im se pridružila još jedna mlada žena iz svećenikove zajednice sa svojom kćeri.

Stan je u vlasništvu crkvene zaklade, a prema dostavljenim informacijama u smještaju su posredovali Caritas i Bahnhofsmission. Svećenici koji su pripadali kolegijalnom samostanu Sankt Johann organizirali su najpotrebniji namještaj, a susjedstvo je prikupilo lonce, posuđe, odjeću i dječje igračke. Samostan će staviti na raspolaganje još dva posjeda izbjeglicama iz Ukrajine (kna; vatican news; fratellanza.net).

Hvala što ste pročitali ovaj tekst. Ako želite pratiti slične sadržaje, pozivamo vas da zapratite naš WhatsApp kanal fratellanza.net klikom OVDJE ili našu Fb stranicu klikom OVDJE.