Kakav bi nam blagoslov mogli donijeti migranti, samo ako bismo im to dopustili

Emisija Isusovačke službe za izbjeglice u BiH – „Blagoslov putnika”, koja se emitira svake treće nedjelje u mjesecu u 14h, posvećena je migrantima i izbjeglicama u BiH, njihovim snovima, nadama i tegobama, kao i ljudima koji ih svakodnevno prate, susreću i njihov put čine lakšim i smislenijim.

Bruna Velčić, bibličarka i stručnjakinja za Stari zavjet bila je gošća emisije Isusovačke službe BiH. Voditeljica Roberta Nikšić i gošća Bruna Velčić razgovarale su 15. listopada o biblijskoj slici putnika i stranaca gdje se put u novo i nepoznato povezuje s Božjim blagoslovom.

Dotakle su se i Rute koja je svojevoljno pristala biti strankinjom, postavši tako blagoslovom i svome narodu. Na koncu, sve se svodi na Isusovu oporuku da u strancima vidimo Njega samoga, te da smo svi pozvani biti blagoslov jedni drugima.

Bruna Velčić, bibličarka i stručnjakinja za Stari zavjet gošća je emisije “Blagoslov putnika” Isusovačke službe BiH.

Emisija „Blagoslov putnika“ na Radio Mariji BiH, temeljena na Isusovačkoj duhovnosti i biblijskoj slici čovjeka kao putnika, prolaznika na ovoj zemlji, želi ponuditi nešto više, istinitije i cjelovitije. Zajedno sa svojim gostima, voditeljica emisije Roberta Nikšić, teologinja i zagovornica za prava migranata u Isusovačkoj službi za izbjeglice u BiH, promišlja sliku putnika utemeljenu u Svetom Pismu, gdje se put u novo i nepoznato povezuje sa Božjim pozivom, obećanjem njegova blagoslova, obilja i potomstva.

Emisija je stoga i glas putnika. Što nam svojim prisustvom poručuju putnici, kakvu istinu o nama, svijetu i o Bogu donose? Znamo li koliko smo blagoslovljeni njihovim prisustvom, i jesmo li i sami blagoslov drugima? (radiomarija.ba; fratellanza.net).

Hvala što ste pročitali ovaj tekst. Ako želite pratiti slične sadržaje, pozivamo vas da zapratite naš WhatsApp kanal fratellanza.net klikom ovdje ili našu Fb stranicu klikom ovdje.