Kapucini planiraju novi početak u Nizozemskoj

Šezdesetih godina prošlog stoljeća u Nizozemskoj je živjelo više od 600 kapucina. Na kraju je ostao samo samostan Tilburg kao mjesto za staru braću i one kojima je potrebna skrb. Sada odgovorna njemačka pokrajina planira oživljavanje, izvijestila je 23. lipnja KNA.

Kapucini 2024. godine planiraju novi početak za svoju najstariju lokaciju u Nizozemskoj. Međunarodna zajednica braće živjet će u samostanu Emmaus u Velpu, objavila je u petak 23. lipnja njemačka provincija reda u Münchenu. Tu već sada žive dva Nijemca. Planiraju se ponude za zajednički život i dani za razmišljanje. Velp se nalazi u blizini grada Nijmegena, nedaleko od granice s Njemačkom.

„Ovo je znak za budućnost“, rekao je fra Helmut Rakowski, provincijal kapucina u Njemačkoj, Tirolu, Belgiji i Nizozemskoj. Samostan bi trebao postati „punionica za tražitelje smisla“. „U Velpu ćemo stvoriti autentičan, bratski i duhovni život: jednostavan, ekološki, održiv”. U planu je suradnja s crkvenim i drugim franjevačkim skupinama. Otvoreni su također za dijalog s drugim konfesijama, objavili su iz uprave provincije u Münchenu (kna; ika; fratellanza.net).

Hvala što ste pročitali ovaj tekst. Ako želite pratiti slične sadržaje, pozivamo vas da zapratite naš WhatsApp kanal fratellanza.net klikom OVDJE ili našu Fb stranicu klikom OVDJE.