Bečki kardinal novim svećenicima: Molim bez pobožnjačkih izreka

Bečki kardinal Christoph Schönborn savjetuje novozaređene svećenike protiv pobožnjačkih izreka. Jer: potreban je istinski interes za ljude. Tek tada svećenstvo može biti autentično.

Prema riječima bečkog kardinala Christopha Schönborna, svećenici bi trebali izbjegavati povučenost i netrpeljivost. “Molim bez pobožnjačkih riječi!”, rekao je u subotu 22. lipnja na ređenju petorice novih svećenika u katedrali svetog Stjepana u Beču. Svećenici mogu autentično govoriti o povjerenju i Božjoj brizi samo kroz istinski interes za ljudske svakodnevne brige.

Trojica od petorice novih svećenika dolaze iz Njemačke i zaređeni su te inkardinirani u Bečkoj nadbiskupiji. Očekuje se da će ove godine 20 muškaraca diljem zemlje biti zaređeni za katoličke svećenike. To je osjetno manje nego lani s 31 novim svećenikom. Najmanje brojke od 15 i 17 ostvarene su u 2017. i 2018. godini (kna; fratellanza.net).

Hvala što ste pročitali ovaj tekst. Ako želite pratiti slične sadržaje, pozivamo vas da zapratite naš WhatsApp kanal fratellanza.net klikom OVDJE ili našu Fb stranicu klikom OVDJE.