Klimatska aktivistica Luisa-Marie Neubauer govorit će u Vatikanu o novoj Papinoj pobudnici

Zaštita okoliša Papi je na srcu. Zato će crkveni poglavar ovih dana objaviti nastavak svoje enciklike Laudato si’. Na predstavljanju će govoriti i klimatska aktivistica iz Njemačke.

Njemačka aktivistica za zaštitu klime Luisa-Marie Neubauer govorit će u Vatikanu o novoj Papinoj ekološkoj apostolskoj pobudnici. Tiskovni ured Svete Stolice navodi je kao sudionicu konferencije za novinare u četvrtak 5. listopada pod naslovom „Laudate Deum: Glasovi i svjedočanstva o klimatskoj krizi“. Dan ranije trebao bi se pojaviti nastavak Franjine socijalne enciklike „Laudato si’“ iz 2015. godine. Tekst je naslovljen „Laudate Deum“. Namjera je uzeti u obzir najnovija dostignuća na temu zaštite okoliša i klime.

Uz mladu njemačku aktivisticu iz „Fridays for Future“, na konferenciji će sudjelovati talijanski nobelovac za fiziku Giorgio Parisi i indijska ekološka aktivistica Ridhima Pandey. Papa je nedavno sa simpatijama govorio o mladim klimatskim aktivistima tijekom povratka iz posjeta Mongoliji. Bore se iz brige za svoju budućnost, što načelno smatra dobrim, komentirao je Franjo. No, odbacuje svaki oblik ekstremizma (kna; ika; fratellanza.net).

Hvala što ste pročitali ovaj tekst. Ako želite pratiti slične sadržaje, pozivamo vas da zapratite naš WhatsApp kanal fratellanza.net klikom OVDJE ili našu Fb stranicu klikom OVDJE.