Matteo Bruni: Papa je dobro spavao, klinička se slika popravlja

Ravnatelj Tiskovnoga ureda Svete Stolice izvijestio je da papa Franjo, koji je jučer 29. ožujka primljen u bolnicu Gemelli zbog respiratorne infekcije, nastavlja s predviđenim terapijama i da je danas prijepodne nastavio s radom. Prije ručka sabrao se u privatnoj molitvi u kapeli.

Papa Franjo dobro je spavao tijekom noći. Klinička se slika postupno popravlja i nastavlja se predviđena terapija – priopćio je novinarima ravnatelj Tiskovnoga ureda Svete Stolice Matteo Bruni, osvrćući se na zdravstveno stanje Pape koji je zbog respiratorne infekcije jučer hospitaliziran u poliklinici Agostino Gemelli.

Bruni napominje također da je Papa danas prijepodne nakon doručka pročitao novine i nastavio s radom. Prije ručka – stoji u priopćenju – otišao je u malu kapelicu u privatnom apartmanu, gdje se sabrao u molitvi i primio svetu pričest.

Jučerašnje priopćenje
Sinoć je vatikanski glasnogovornik izvijestio da se papa Franjo prošlih dana žalio na teškoće s disanjem te je poslijepodne otišao u polikliniku Gemelli kako bi obavio neke medicinske preglede. Ishod je pregleda pokazao respiratornu infekciju (isključujući COVID-19) koja će zahtijevati nekoliko dana odgovarajuće bolničke medicinske terapije.

Misu na Cvjetnicu predvodit će kardinal Leonardo Sandri
Prema inforamciji koju je jutros za portal fratellanza.net potvrdio dekan Kardinalskog zbora kardinal Giovanni Battista Re, u Vatikanu će misne obrede na Cvjetnicu za oltarom predvoditi kardinal Leonardo Sandri, dodekan Kardinalskog zbora (vatican news; fratellanza.net).

Hvala što ste pročitali ovaj tekst. Ako želite pratiti slične sadržaje, pozivamo vas da zapratite naš WhatsApp kanal fratellanza.net klikom OVDJE ili našu Fb stranicu klikom OVDJE.