Bertram Meier: Crkva se ne smije izolirati unatoč kritikama

U propovijedi u nedjelju 11. veljače u crkvi „Santa Maria della Pietà“ pri zavodu Campo Santo Teutonico u Vatikanu, koja je središte njemačkog govornog područja u Rimu, biskup Bertram Meier je komentirajući nedjeljno evanđelje rekao da je Crkva danas „u određenoj mjeri gubavac usred ljudi koji ne mogu ili ne žele razumjeti evanđelje“, izvijestila je KNA

Augsburški biskup Meier izjasnio se protiv zatvaranja Crkve usprkos velikim kritikama izvana. Masovne kritike nisu razlog da se ona izolira ili „ode u karantenu“. Umjesto toga, Crkva mora dopustiti da je dotaknu potrebe ljudi, kazao je. Meier je nadalje objasnio da Crkva „nije poslana tek navodno čistima“, već svima.

Biskup Bertram Meier je trenutno u Rimu nekoliko dana i vodi razgovore u raznim dikasterijima u Vatikanu. U petak ujutro 9. veljače primio ga je u privatnu audijenciju papa Franjo. Augsburški biskup već je gotovo godinu dana član vatikanskog Dikasterija za promicanje jedinstva kršćana. Ranije je kao svećenik radio u Državnom tajništvu Svete Stolice te bio vicerektor Papinskog svećeničkog zavoda Campo Santo Teutonico u Vatikanu (kna; ika; fratellanza.net).

VIDEO

Hvala što ste pročitali ovaj tekst. Ako želite pratiti slične sadržaje, pozivamo vas da zapratite naš WhatsApp kanal fratellanza.net klikom OVDJE ili našu Fb stranicu klikom OVDJE.