Previše je ‘parkiranih’ kršćana

Augsburški biskup Bertram Meier kritizira lijene kršćane. „Nažalost, dosta je parkiranih kršćana! Za njih je Crkva parkiralište koje štiti život, a oni nastavljaju sa svim vrstama osiguranja“, rekao je biskup Meier u nedjelju u augsburškoj katedrali, izvijestila je 8. siječnja KNA

Upozorio je na problem lijenosti i zavlačenja u udobnosti te se osvrnuo na Isusa: „Njegov se posao događao na putu. Bio je putujući propovjednik. Iako tesar, nije ostajao u radionici, nego je krenuo kao dobri pastir koji ide za izgubljenom ovcom. Zanimali su ga ljudi.“

Biskup Meier je dodao da je papa Franjo također kritizirao „parkirane“ kršćane: kao „umorne kršćane“ i kao one koji „nemaju želju ići naprijed“. Biskup je to komentirao prigodno, u sklopu predstavljanja novog kanonika augsburške katedrale Thomasa Raucha.

Katedralni kanonici sudjeluju u bogoslužjima u katedrali i preuzimaju poslove upravljanja u biskupiji. Obraćajući se Rauchu i cijelom katedralnom kapitulu, biskup je dodao: „Nemojte postati parkirani klerici koji su se dobro smjestili ili čak ciljaju na još više zadaće! Izađimo iz zone komfora i upustimo se u konkretan život, gdje nas čekaju ljudi“, kazao je Meier i dodao: „Nemojmo parkirati Isusa, otvorimo mu vrata i srca da može doći do nas“ (kna; ika; fratellanza.net).

Hvala što ste pročitali ovaj tekst. Ako želite pratiti slične sadržaje, pozivamo vas da zapratite naš WhatsApp kanal fratellanza.net klikom OVDJE ili našu Fb stranicu klikom OVDJE.