Nadbiskup Mate Uzinić – osoba 2021. godine u izboru Večernjeg lista

Riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić izabran je za osobu godine u 11. izboru Večernjeg lista, priopćio je u četvrtak 17. veljače na svome facebook profilu glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić.

Bila je ovo druga nominacija nadbiskupa Mate Uzinića u dosadašnjih jedanaest provedenih izbora za osobu godine Večernjeg lista. Iz Večernjakova stručnog ocjenjivačkog suda su uoči proglašenja osobe godine priopćili da se lista kandidata za osobu godine određivala u izazovno doba pandemije koronavirusa, pa je posve razumljivo da među desetero nominiranih prevladavaju kandidati čije je djelovanje povezano s borbom protiv COVID-19.

Dražen Klarić, Večernji list: Nadbiskup Uzinić je u pandemiji ublažio podjele među ljudima

“Mons. Mate Uzinić Večernjakova je osoba 2021. godine. Na jedanaestom izboru Večernjeg lista za osobu godine, stručni žiri na čelu sa Žarkom Ivkovićem, laskavu titulu dodijelio je čovjeku, svećeniku, biskupu čija je blagost i umjerenost u djelovanju i javnoj komunikaciji ublažila podjele u vremenu pandemije, i na trenutke ljekovito djelovala na hrvatsko društvo. Nagradu smo mu danas uručili u Večernjem listu”, napisao je u četvrtak 17. veljače na svome Facebook profilu glavni urednik “Večernjeg lista” Dražen Klarić, koji je svojoj objavi priložio i fotografije s dodjele ove nagrade, kao i naslovnicu “Večernjeg lista” u petak 18. veljače.

Dosadašnji pobjednici izbora za osobu godine u organizaciji „Večernjeg lista“ bili su: Mladen Bajić 2011., Ante Gotovina 2012., Dubravka Glavaš 2013., Mate Rimac 2014., Kolinda Grabar-Kitarović 2015., Nenad Bakić 2016., Tvrtko Barun 2017., Zlatko Dalić 2018., Tomislav Luetić 2019. i volonter 2020. godine.

Jedanaesteročlani stručni ocjenjivački sud

Članovi žirija su najprije kandidirali desetero hrvatskih državljana koji su se istaknuli svojim djelovanjem ili promidžbom hrvatske države, a potom, u drugom krugu, bira se pobjednica ili pobjednik. U tome žiriju svojim glasovima pomažu i čitatelji mrežnog portala Večernjeg lista” (vecernji.hr; ika; fratellanza.net).

Hvala što ste pročitali ovaj tekst. Ako želite pratiti slične sadržaje, pozivamo vas da zapratite naš WhatsApp kanal fratellanza.net klikom OVDJE ili našu Fb stranicu klikom OVDJE.