Netflix planira dokumentarnu seriju o papi Franji

Prošle godine snimljen je dugometražni igrani film The two popes (Dvojica papa). Netflix sada planira dokumentarnu seriju o papi Franji i s njim koja će sadržavati ekskluzivni materijal.

Streaming-Gigant Netflix planira dokumentarnu seriju o i s papom Franjom. Naziv četverodijelne serije, prema najavi medijske službe DWDL.de, je Sharing the Wisdom of Time. Prema informacijama, u dokumentarcu žene i muškarci stariji od 70 godina pričaju svoje životne priče – s naglaskom na teme poput ljubavi, borbe za egzistenciju, posla i snova. Navodi se kako bi Franjo sam trebao reći svoje mišljenje u ekskluzivnom intervjuu.

Prema medijskim izvještajima, produkcija nove serije trebala bi se moći vidjeti 2021. godine. Naslov se odnosi na Franjinu knjigu objavljenu 2018. godine u kojoj poziva na poštovanje prema starijima. Prošle je godine Netflix već ponudio igrani film The two popes (Dvojica papa) o Franji i njegovom prethodniku Benediktu XVI. U njemu je vizija Katoličke crkve predstavljena kao dijalog dvojice rimskih biskupa. U fiktivnoj priči Anthony Hopkins (Silence of the Lambs) glumi papu Benedikta a Jonathan Pryce (Game of Thrones) argentinskog kardinala Jorgea Maria Bergoglia, kasnije papu Franju.

Papa Franjo je, zbog svoje komunikativnosti i blizine ljudima, zanimljiv umjetnicima. Često je tema čak i na uličnim grafitima po Rimu i drugim gradovima. On pak radije voli realnost, odnosno žive susrete i razgovore, što ima priliku ponuditi i najavljena dokumentarna serija o starijim osobama i njihovim svjedočanstvima (fratellanza.net).

Hvala što ste pročitali ovaj tekst. Ako želite pratiti slične sadržaje, pozivamo vas da zapratite naš WhatsApp kanal fratellanza.net klikom ovdje ili našu Fb stranicu klikom ovdje.