Papa će u rujnu posjetiti francuski Marseille i sudjelovati na Mediteranskim susretima

Objavljen je program Papinog apostolskog putovanja u francuski Marseille, gdje će boraviti od 22. do 23. rujna povodom sudjelovanja na zaključnom zasjedanju Mediteranskih susreta. Bit će to Papino 44. apostolsko putovanje u inozemstvo. 

Mediteranski susreti održat će se od 17. do 24. rujna. Susret je zamišljen kao festival čiji je cilj okupiti mlade svih denominacija i vjeroispovijesti, zajedno s biskupima, udrugama i pokretima iz zemalja koje graniče s Mediteranom, piše Vatican News. 

Prvog dana posjeta predviđen je let u popodnevnim satima iz Rima te svečana dobrodošlica francuskog predsjednika Emmanuela Macrona. 

Uslijedit će marijanska molitva s klerom iz nadbiskupije Marseillea, kao i vrijeme za razmatranje zajedno s vjerskim poglavarima kod spomenika mornarima i migrantima izgubljeni na moru. 

Idućeg, posljednjeg dana posjeta Marseilleu, Papa će u nadbiskupskoj rezidenciji imati privatni sastanak s osobama koje proživljavaju ekonomske teškoće. U 10 sati ujutro predviđeno je njegovo obraćanje na zaključnom zasjedanju Mediteranskih susreta.

Nakon obraćanja bit će sastanak s predsjednikom Francuske u Palais du Pharo. Papa će u 16:15 predvoditi misu na stadionu Vélodrome, te se potom, nakon svečanog pozdrava, vratiti u Rim (vatican news; ika; fratellanza.net).

Hvala što ste pročitali ovaj tekst. Ako želite pratiti slične sadržaje, pozivamo vas da zapratite naš WhatsApp kanal fratellanza.net klikom ovdje ili našu Fb stranicu klikom ovdje.