Papa Franjo upozorava na ‘novi fundamentalizam’ u Crkvi

„Izgleda da se plaše ići naprijed na putu i stoga se vraćaju natrag“: Ta „mala skupina“ u Crkvi, koja traži stare sigurnosti i propise, udaljava se od Duha Svetoga, upozorava papa Franjo.

Papa Franjo upozorio je na iskušenje „novog fundamentalizma“ unutar Katoličke crkve. Njegovi su se predstavnici previše koncentrirali na „rituale i propise“, kritizirao je u srijedu 27. listopada 2021. na općoj audijenciji u Vatikanu. Umjesto toga, trebali bi „u potpunosti prihvatiti Boga ljubavi“.

„Izgleda da se boje ići naprijed na putu i stoga se vraćaju natrag“, jer se tako osjećaju sigurnije, nastavio je Papa. Upozorio je da „kad god izgubimo nit našeg duhovnog života“ trebamo poslušati savjet apostola Pavla: „stanimo pred Krista raspetoga i počnimo iznova od njega“.

Poglavar Katoličke crkve je naglasio da je Isusovo evanđelje namijenjeno svima – „a ne nekolicini privilegiranih”. S druge strane, „mala skupina“, koja traži stare sigunosti i propise, odmiče se od Duha Svetoga. „Ne dopuštaju da sloboda duha uđe u njih“, rekao je Franjo (kna; fratellanza.net).

Hvala što ste pročitali ovaj tekst. Ako želite pratiti slične sadržaje, pozivamo vas da zapratite naš WhatsApp kanal fratellanza.net klikom OVDJE ili našu Fb stranicu klikom OVDJE.