Papa imenovao Jamesa Martina članom Sinode o sinodalnosti

Jamesa Martina smatraju jednim od najistaknutijih zagovornika prava LGBTQ osoba u Katoličkoj crkvi. To nije promaklo papi Franji: Isusovca je imenovao članom svjetske Sinode.

Papa Franjo imenovao je američkog isusovca p. Jamesa Martina članom predstojeće svjetske Biskupske sinode. To proizlazi iz popisa sudionika koji je Vatikan objavio u petak. Martina u SAD-u smatraju pionirom pastoralne skrbi koja je otvorena pripadnicima seksualnih manjina. Isusovac je na Twitteru napisao kako je počašćen što ga je papa Franjo pozvao da bude član Sinode. “Radujem se slušati glas Duha Svetoga koji je aktivan i živ u Božjem narodu.”

Papa je također imenovao nadbiskupe Chicaga i San Diega, kardinala Blasea Cupicha i kardinala Roberta McElroya, na Sinodu koja bi trebala razmatrati reforme Katoličke crkve u listopadu. Obojica se smatraju pristašama obnove Crkve. S druge strane, velika američka biskupska konferencija svoje je peteročlano izaslanstvo ispunila uglavnom konzervativnim predstavnicima, uključujući predsjednika biskupske konferencije nadbiskupa Timothyja Broglia i njujorškog kardinala Timothyja Dolana (kna; fratellanza.net).

Hvala što ste pročitali ovaj tekst. Ako želite pratiti slične sadržaje, pozivamo vas da zapratite naš WhatsApp kanal fratellanza.net klikom OVDJE ili našu Fb stranicu klikom OVDJE.