Rasplesani roboti: Do You Love Me?

Američka tvrtka za robotiku i inženjerstvo Boston Dynamics objavila je videozapis u kojem roboti koje je proizvela ova kompanija pokazuju fascinantne plesne pokrete.

Tvrtka je objavila videozapis sa svojim robotima plesačima gdje su prezentirali modele čiji su pokreti oduševili ljubitelje tehnologije. Video prikazuje dva modela robota, četveronožni Spot, te model Atlas kako plešu uz glazbu iz pjesme Do You Love Me? grupe The Contours.

Kako su naglasili, na ovaj način željeli su ispratiti staru godinu te se isto tako nadaju da će 2021. godina donijeti više sreće i radosti. Nakon što je tvrtka objavila video, mnogi su na društvenim mrežama prokomentirali plesne pokrete robota. “Sjajno, sada i roboti plešu bolje od mene”, napisala je djevojka na Twitteru, dok su mnogi rekli kako je ovaj video u isto vrijeme smiješan ali i zastrašujući. Inače, roboti kompanije Boston Dynamics na tržištu su zaista cijenjeni. Dovoljno govori i cijena jednog modela koja trenutno iznosi 75.000 dolara.

Podsjećamo, Papa Franjo nedavno je u molitvenoj nakani za studeni 2020. naglasio bit umjetne inteligencije i koliko se široko koristi. Danas je čak 37% globalnih organizacija već primijenilo elemente umjetne inteligencije. To je povećanje za 270% u odnosu na situaciju prije 4 godine.

Papina molitvena nakana za umjetnu inteligenciju

Umjetna inteligencija je u srcu epohalne promjene koju proživljavamo. Robotika može svijet učiniti boljim mjestom ako se razvija na umu općeg dobra. Zapravo, ako tehnološki napredak povećava nejednakosti, to nije stvarni napredak. Buduća postignuća čovječanstva trebaju biti usmjerena prema poštivanju dostojanstva osobe i stvorenoga. Molimo da napredak robotike i umjetne inteligencije može uvijek služiti čovječanstvu … mogli bismo reći da “bude čovjek” – pozvao je Papa (fratellanza.net).

Hvala što ste pročitali ovaj tekst. Ako želite pratiti slične sadržaje, pozivamo vas da zapratite naš WhatsApp kanal fratellanza.net klikom OVDJE ili našu Fb stranicu klikom OVDJE.