Razbojnik koji je vezao i opljačkao župnika u Kaknju osuđen na četiri godine zatvora

Kantonalni sud u Zenici izrekao je prvostupanjsku presudu kojom je Luka Čokara osuđen na četiri godine zatvora zbog razbojništva počinjenog nad Žarkom Vujicom, župnikom župe svetog Petra i Pavla u Kaknju, 2. rujna prošle godine. 

U subotu, 2. rujna 2023. oko 20 sati maskirani napadač uz prijetnju nožem upao je u župni ured župe Sv. Petra i Pavla u Kaknju te je župniku Žarku Vujici svezao ruke nakon čega je opljačkao novac koji je našao kod njega.

Prema kazivanju župnika Vujice, kada je krenuo zatvoriti ulaz u dvorište na vratima župnog ureda presreo ga je maskirani muškarac koji mu je zapovjedio da legne na pod, a zatim mu svezao ruke, ali ga nije tukao. Otuđio je novac koji je našao kod njega i u župnom uredu. Kada je izvršio nedjelo ponovno mu je nožem zaprijetio da ne javlja policiji te da ne ustaje s poda sat vremena jer će ga u protivnom netko ubiti.

Župnik Vujica je 15 minuta nakon što je napadač i pljačkaš otišao uspio dozvati prvog susjeda koji mu je odmah došao u pomoć te je pozvao policiju koja je na mjestu pljačke bila u roku od tri minute. Uviđaj su izvršili pripadnici Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko–dobojskog kantona.

Ovo nije prvi napad koji se dogodio u župi Sv. Petra i Pavla u Kaknju jer je 30. rujna 1996. pored zgrade župnog Caritasa u blizini crkve i župne kuće mučki, ubodima nožem, ubijena s. Danka Jurčević (kta; fratellanza.net). 

Hvala što ste pročitali ovaj tekst. Ako želite pratiti slične sadržaje, pozivamo vas da zapratite naš WhatsApp kanal fratellanza.net klikom OVDJE ili našu Fb stranicu klikom OVDJE.