Redovnik skladao pjesmu ‘Fridays for Future’

Mnogi predani kršćani također sudjeluju u prosvjedima “Petkom za budućnost”. Sada je jedan redovnik napisao pjesmu o prosvjedima za veću zaštitu klime. Snimljen je i spot za pjesmu.

P. Norbert M. Becker, koji djeluje u biskupiji Augsburg, skladao je pjesmu o prosvjedima “Fridays for Future”. U pjesmi pod nazivom “Fridays for Future” kao motivacija za sudjelovanje u akciji spominje se ugroženost Božjeg stvorenja, objavila je u utorak biskupija Münster. Misionar Becker inicirao je pjesmu zajedno s umirovljenim učiteljem Franz-Josefom Ruweom iz Münstera, koji je napisao engleski tekst. U prošlosti, Ruwe je pridonio tekstu nekoliko novih duhovnih pjesama, uključujući i pjesmu za katolički dan.

“Ciljevi pokreta ‘Petkom za budućnost’ su važni. Imam djecu i unuke. Zato vodim kampanju za njih”, rekao je 69-godišnji Ruwe, prenosi biskupija Münster. Po Beckerovu mišljenju, zaštita klime pitanje je ljudskog opstanka. Ovaj 59-godišnji redovnik živi i radi u kršćanskoj bogoslovnoj kući u Hohenwartu u biskupiji Augsburg, gdje je tema ekologije u fokusu. Becker i Ruwe snimili su svoju pjesmu s nekoliko pjevača i glazbenika. Na YouTubeu postoji i video zapis pjesme (kna; fratellanza.net).

VIDEO

Hvala što ste pročitali ovaj tekst. Ako želite pratiti slične sadržaje, pozivamo vas da zapratite naš WhatsApp kanal fratellanza.net klikom OVDJE ili našu Fb stranicu klikom OVDJE.