Sastanak predstavnika Rimske kurije i Njemačke biskupske konferencije

Predstavnici Rimske kurije i Njemačke biskupske konferencije sastali su se 26. srpnja u Vatikanu, navodi se u zajedničkom priopćenju Svete Stolice i njemačkih biskupa. 

Bio je to nastavak dijaloga započetog tijekom posjeta Ad limina njemačkih biskupa u studenom 2022. 

Na tom je susretu, naime, dogovoreno da će se teološka i disciplinarna pitanja koja su se pojavila, napose na „Sinodalnom putu“ u Njemačkoj, dalje raspravljati. 

„Sastanak je protekao u pozitivnom i konstruktivnom ozračju”, navodi se u priopćenju koji je objavio Tiskovni ured Svete Stolice. Uslijedit će i drugi sastanci, najavljuju. 

Iz Rimske kurije nazočili su kardinali Luis F. Ladaria Ferrer, DI; Kurt Koch i Pietro Parolin te nadbiskupi Filippo Iannone, OCD; Robert F. Prevost, OSA i Vittorio F. Viola, OFM.

U ime Njemačke biskupske konferencije sudjelovali su predsjednik konferencije biskup Georg Bätzing, kao i biskupi Stephan Ackermann, Michael Gerber, Bertram Meier te Franz-Josef Overbeck – predsjednici biskupskih komisija za liturgiju, za zvanja i crkvene službe, za opću Crkvu te za vjeru. Nazočili su i generalna tajnica dr. Beate Gilles i glasnogovornik biskupske konferencije Matthias Kopp (vatican news; ika; fratellanza.net).

Hvala što ste pročitali ovaj tekst. Ako želite pratiti slične sadržaje, pozivamo vas da zapratite naš WhatsApp kanal fratellanza.net klikom OVDJE ili našu Fb stranicu klikom OVDJE.