Sestra Helen Alford nova predsjednica Papinske akademije socijalnih znanosti

Nova predsjednica koju je papa Franjo u subotu 1. travnja izabrao na čelo Papinske akademije socijalnih znanosti je s. Helen Alford, dominikanka reda svete Katarine Sijenske iz Newcastlea, trenutno dekanica Papinskog sveučilišta sv. Tome Akvinskog − Angelicum u Rimu, prenosi Vatican News.

S. Helen Alford nasljeđuje ekonomista Stefana Zamagnija, kojeg je Papa imenovao predsjednikom u ožujku 2019. godine. Diplomirala je na Sveučilištu u Cambridgeu, gdje je stekla i zvanje doktorice znanosti. Većinu svoje akademske karijere izgrađivala je na Angelicumu, kao redovita profesorica na Fakultetu društvenih znanosti te kao prorektorica Sveučilišta.

Međunarodna je stručnjakinja za poslovnu etiku, predavala je predmete vezane uz ekonomsku etiku i povijest kršćanske socijalne misli na brojnim sveučilištima. Također je članica znanstvenih vijeća raznih znanstvenih časopisa, uključujući Journal of Catholic Social Thought, Finance and the Common Good, Transforming Business i druge.

Od 2020. redovita je članica Papinske akademije socijalnih znanosti, a ranije je bila i savjetnica Papinskog vijeća za pravdu i mir (vatican news: fratellanza.net).

Hvala što ste pročitali ovaj tekst. Ako želite pratiti slične sadržaje, pozivamo vas da zapratite naš WhatsApp kanal fratellanza.net klikom OVDJE ili našu Fb stranicu klikom OVDJE.