Tonino Bello: Sveta Marijo, ženo kruha

Povodom početka marijanskog mjeseca svibnja, donosimo molitvu „Sveta Marijo, ženo kruha“ koju je napisao poznati biskup mirotvorac don Tonino Bello (1935.-1993.):

Sveta Marijo, ženo kruha, tko zna koliko puta si i ti u nazaretskoj kući iskusila siromaštvo stola, za koji si htjela da bude što manje nedostojan Sina Božjega. A, kao i sve majke zemlje koje su zabrinute za očuvanje vlastitih stvorenja od adolescentske zakržljalosti, prilagodila si se najtežim naporima kako Isusu ne bi nedostajala zdjelica mahunarki na stolu kao ni šaka smokava u džepovima njegove tunike.

Sveta Marijo, ženo kruha, od koga je ako ne od tebe – u danima obilja sa zahvalnošću, a u dugim večerima oskudijevanja s povjerenjem, uz ognjište koje je pucketalo bez pjene iz lonaca – Isus mogao naučiti onu rečenicu iz Ponovljenog zakona, s kojom je odgovorio napasniku u pustinji: „Ne živi čovjek samo o kruhu, nego o svakoj riječi što izlazi iz Božjih usta“?

Ponavljaj nam je, tu rečenicu, jer je lako zaboravljamo. Pomozi nam da shvatimo da kruh nije sve. Da bankovni računi nisu dovoljni da bismo bili sretni. Da nas stol pun hrane ne čini sitima, ako je srce prazno od istine. Da su, ako nema mira u duši, i najprofinjenije namirnice lišene okusa.

Zato, kad nas vidiš kako nezadovoljni tapkamo po smočnicama prepunima robe, smiluj nam se, utaži našu potrebu za srećom i vrati se da, kao što si učinila one noći u Betlehemu, u jasle položiš kruh živi koji je s neba sišao. Jer samo onaj tko jede taj kruh, nikada više neće biti gladan (fratellanza.net).

VIDEO

Hvala što ste pročitali ovaj tekst. Ako želite pratiti slične sadržaje, pozivamo vas da zapratite naš WhatsApp kanal fratellanza.net klikom OVDJE ili našu Fb stranicu klikom OVDJE.