U Rijeci održana tribina ‘Od Ukrajine do Balkana: religija, rat i politika’

Antikvarijat i izdavač Ex libris u suradnji s Centrom za studije mira i sukoba Sveučilišta u Rijeci organizirao je u utorak navečer, 26. travnja, tribinu na temu “Od Ukrajine do Balkana: religija, rat i politika”.

O ratu u Ukrajini, njegovom utjecaju na političke odnose na Balkanu, o utjecaju religije na pripremu ratnih zbivanja i odnosu pravoslavnih Crkava prema ratu u Ukrajini, te o aspektu prihvata izbjeglica iz Ukrajine, u odnosu na prihvat izbjeglica s Bliskog istoka, govorili su Senada Šelo Šabić s Instituta za razvoj i međunarodne odnose u Zagrebu, Vukašin Milićević s Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Beogradu i Stanko Perica iz Isusovačke službe za izbjeglice (JRS).

Razgovor su moderirali Nebojša Zelič i Zoran Grozdanov. Tribina je održana na adresi antikvarijata Ex libris, Riva Boduli 3b, Rijeka (vatican news; fratellanza.net).

VIDEO

Hvala što ste pročitali ovaj tekst. Ako želite pratiti slične sadržaje, pozivamo vas da zapratite naš WhatsApp kanal fratellanza.net klikom OVDJE ili našu Fb stranicu klikom OVDJE.