Uzmi svoj križ i slijedi me – Put križa – fra Ivan Šarčević

Fra Ivan Šarčević (Rumboci/Rama, 1963.), bosanski franjevac, teolog, profesor, publicist, esejist. Profesor je pastoralne teologije i katehetike na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu. Vršio je službu odgojitelja, bio je tajnik i dekan Franjevačke teologije u Sarajevu, pročelnik Katehetskog ureda Vrhbosanske nadbiskupije. Bio je glavni urednik mjesečne revije Svjetlo riječi. Bio gost-kolumnist Oslobođenja. Objavio knjige Tri tajne (Svjetlo riječi, 2003), Zečevi,zmije i munafici (Sarajevo-Zagreb, 2014.), Oslovljavanje davnih riječi (Jajce-Sarajevo-Zagreb, 2017.), Pastoralna teologija od Andrića do Bezića (Split-Trstenik, 2018.), Opraštanje i sjećanje (Rijeka, 2021.), Dijalog iz vjere (Zagreb, 2021.), Mane i vrline (Jajce-Zagreb, 2022.) i Teološki pogledi u višeetničkom kontekstu (Tešanj-Rijeka, 2022.). Član je P.E.N. Centra u Bosni i Hercegovini. Sudionik je simpozija. Članke objavljuje u časopisima. Bavi se pitanjima naviještanja vjere, religioznoga jezika, odnosa vjere i nevjere, vjere i politike (politička teologija, teologija i ateizam…), ekumenizma i međureligijskoga dijaloga, opraštanja i pomirenja, pitanjima odnosa vjere i umjetnosti (književnost i slikarstvo).

U nastavku video Puta križa: „Uzmi svoj križ i slijedi me“. Tekst je napisao fra Ivan Šarčević. Slike su Đure Sedera, a nalaze se u župnoj crkvi u Gračacu – Rama, BiH. Skladbu „Puče moj“, na orguljama odsvirao je Frano Milić (jona; fratellanza.net).

VIDEO

Hvala što ste pročitali ovaj tekst. Ako želite pratiti slične sadržaje, pozivamo vas da zapratite naš WhatsApp kanal fratellanza.net klikom ovdje ili našu Fb stranicu klikom ovdje.