Većina mladih Francuza kaže da vjeruje u Boga, trećina njih se smatra kršćanima

Najnovija istraživanja pokazuju vjeru mladih u Francuskoj: 59 posto mladih od 18 do 24 godine su kršteni, odnosno kršćani. A anketa Francuske biskupske konferencije pokazuje zanimljive podatke.

U Francuskoj većina mladih vjeruje u Boga. Međutim, manje od trećine (30 posto) mlađih od 25 godina sebe opisuje kao kršćane, objavljeno je prema rezultatima istraživanja instituta za istraživanje javnog mnijenja Odoxa. Međutim, 74 posto starijih od 65 godina izjavilo je da su kršćani. Nije se pravila razlika između različitih kršćanskih denominacija, poput katolika, pravoslavaca ili protestanata, izvještava 25. svibnja list La Croix.

62 posto osoba od 25 do 34 godine izjavilo je da vjeruje u Boga. Među osobama od 18 do 24 godine to je izjavilo njih 59 posto. Prema rezultatima, mladi češće od ostalih dobnih skupina vjeruju u život nakon smrti, među mlađima ispod 35 godina to je potvrdilo njih 53 posto. Prema informacijama, 1005 Francuza intervjuirano je online za Odoxa istraživanje.

Prema rezultatima Instituta za istraživanje mišljenja Ifop objavljenom u rujnu 2022., 59 posto mladih od 18 do 24 godine u Francuskoj su kršteni. U većini slučajeva, međutim, to su učinili roditelji za svoju djecu (97 posto).

U travnju je istraživanje Francuske biskupske konferencije pokazalo porast broja krštenja odraslih u zemlji. U 2023. godini za Uskrs je kršteno 5463 odraslih osoba, među kojima i mnogo mladih. 33 posto onih koji se trenutačno pripremaju za krštenje ima između 18 i 25 godina, dok je 2019. iz ove dobne skupine bilo 23 posto pripravnika (kna; fratellanza.net).

Hvala što ste pročitali ovaj tekst. Ako želite pratiti slične sadržaje, pozivamo vas da zapratite naš WhatsApp kanal fratellanza.net klikom ovdje ili našu Fb stranicu klikom ovdje.