VIDEO Svjetski susret o ljudskom bratstvu ‘Not Alone’, Hauser nastupio u Vatikanu

U subotu, 10. lipnja održan je prvi Svjetski susret „Not Alone“ na Trgu sv. Petra u Vatikanu uz svjedoke bratstva i umjetnike kao što je Andrea Bocelli, Al Bano, Stjepan Hauser i drugi. Na događanju su sudjelovali obitelji i udruge zajedno s onima koji žive na rubu društva, od najsiromašnijih i beskućnika do migranata i žrtava nasilja i trgovine ljudima

Događaj koji je papa Franjo silno želio i željno iščekivao održan je u subotu, 10. lipnja na Trgu svetoga Petra, s početkom u 16 sati, ali koji je započeo već prijepodne sa susretima na kojima su sudjelovali oko 30 dobitnika Nobelove nagrade za mir, zajedno sa svijetom mladih, udrugama i predstavnicima trećega sektora, kako bi shvatili kakav je svijet moguće izgraditi nadahnjujući se na ideji bratstva kako je izražena u enciklici Fratelli tutti.

Svjetski susret o ljudskom bratstvu „Not Alone“ želio je ponovno potaknuti san o bratstvu pape Franje, a bio je također prilika za bliski susret i molitvu za Rimskog biskupa koji je trebao biti prisutan na tom događaju.

Događaj je organizirala Zaklada Fratelli tutti u suradnji s Bazilikom svetog Petra, Dikasterijem za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja i Dikasterijem za komunikacije. 

Svjetski susret o ljudskom bratstvu „Not Alone“ imao je globalnu dimenziju. Naime, osam gradova u svijetu bili su povezani u izravnom televizijskom prijenosu kako bi mogli podijeliti i širiti iskustvo bratstva, i to u Kongu, Srednjoafričkoj Republici, Etiopiji, Argentini, Izraelu, Japanu, Peruu te Trapani u Italiji.

Hauser na Trgu Sv. Petra u Vatikanu

Na kraju susreta uz prisustvo Papinog državnog tajnika kardinala Pietra Parolina i generalnog vikara Svetoga Oca za Državu Vatikanskoga Grada i predsjednika Zaklade Fratelli tutti kardinala Maura Gambettija potpisana je „Deklaracija o bratstvu“ kojom će Crkva cijelom svijetu ponoviti ‘ne’ ratu te potaknuti na zauzimanje za dijalog i izgradnju mira.

Svoje je dojmove za Vatican Media iznio je renomirani hrvatski glazbenik Hauser.

Proslavljeni violončelist Stjepan Hauser ove je subote imao priliku nastupati u Vatikanu, na Trgu svetog Petra. Posebna energija Trga svetog Petra i Hauserovo iznimno glazbeno umijeće pokazali su se kao savršen spoj kojim se željelo dati vidljivost viziji i ideji Rimskog biskupa Franje o općem ljudskom bratstvu, solidarnosti i pravednosti (vatican news; fratellanza.net).

Hvala što ste pročitali ovaj tekst. Ako želite pratiti slične sadržaje, pozivamo vas da zapratite naš WhatsApp kanal fratellanza.net klikom OVDJE ili našu Fb stranicu klikom OVDJE.