Vladika Grigorije: jedan dio Europe gori a drugi drhti

Ovih dana, na svom Instagram profilu, vladika Grigorije (Durić), koji je od svibnja 2018. godine episkop Eparhije düsseldorfske i sve Njemačke (SPC), objavio je fotografiju s piscem Miljenkom Jergovićem uz sljedeći tekst, koji prenosimo u cijelosti:

jedan dio Evrope gori a drugi drhti, razumna i mudra riječ vrijedi više od zlata. Nažalost, rijetki su oni koji se odvaže da je kažu naglas usred poplave parola i ispraznih riječi.

Baš u trenutku kada sa svih strana teče kojekakva propagandna bujica, što usput sve pred sobom nosi, na putu za Trebinje sreo sam jednog istinskog služitelja riječi. Govorio je s toliko mjere i nepristrasnosti o svemu što se oko nas zbiva da sam se u jednoj kratkoj zagrebačkoj šetnji iznova uvjerio u to da mudra i hrabra riječ nije iščezla.

Samo je treba oslušnuti u opštoj kakofoniji kojom smo okruženi. I još važnije – treba je čuti. Moćna je riječ.

Iako Miljenko Jergović najbolje zna kako i koliko ga je puta dosad koštala. ….

Vladika GrigorijeInstagram

Grigorije (Mladen Durić; Vareš, 17. prosinca 1967.) episkop je diseldorfski i njemački (SPC). Bivši je episkop zahumsko-hercegovački i primorski (1999—2018) i vikarni episkop humski (1999).

Hvala što ste pročitali ovaj tekst. Ako želite pratiti slične sadržaje, pozivamo vas da zapratite naš WhatsApp kanal fratellanza.net klikom OVDJE ili našu Fb stranicu klikom OVDJE.