Mladi roditelji iz Banje Luke dobili četvorke, dali im imena evanđelista

Mlad bračni par iz Banje Luke Nemanja i Milana Petrović, postali su roditelji četvorka. Bebe su rođene u Ljubljani, a tamošnji Univerzitetni klinični center objavio je sretne vijesti 15. siječnja na svom Facebooku profilu.

Sve četiri bebe su dječaci, svi imaju manje od 1.5 kilograma. „Proteklog vikenda iz našeg rodilišta obradovala nas je izvanredna vijest: rođene su četvorke! Dječaci Matej (1.450 g), Luka (1.030 g), Marko (1.420 g) i Jovan (1.280 g) rođeni su carskim rezom u 31. tjednu trudnoće. Posljednji put slične četvorke rođene su u Ljubljani 2015. godine“, rekao je voditelj ljubljanskog rodilišta Gorazd Kavšek.

„Mogućnost rođenja četvorki je vrlo mala: oko jedan na 500.000 poroda ili manje. Za Sloveniju bi to značilo otprilike jednom u 15 do 20 godina“, dodali su.

„U ovom slučaju radilo se o spontanoj trudnoći, što je utoliko rjeđe. Osim začeća četvorki, što je izuzetno rijetko, uspješno začeće i porođaj su još rjeđi, pa ne čudi što je u Banjoj Luci, odakle dolazi porodilja, događaj opisan kao pravo čudo. Od srca čestitamo hrabroj majci“, napisali su iz ljubljanskog kliničkog centra (UKC Ljubljana; fratellanza.net).

Hvala što ste pročitali ovaj tekst. Ako želite pratiti slične sadržaje, pozivamo vas da zapratite naš WhatsApp kanal fratellanza.net klikom OVDJE ili našu Fb stranicu klikom OVDJE.