Biskup Bätzing: Želio bi tijekom svog mandata zarediti đakonice

Želio bi zarediti žene za đakonice tijekom svog mandata: biskup Georg Bätzing vjeruje da se ova reforma može provesti u Crkvi što je prije moguće. Međutim, skeptičan je prema ređenju svećenica.

Predsjedavajući Njemačke katoličke biskupske konferencije, Georg Bätzing, smatrao bi „divnim“ kad bi mogao zaređivati ​​žene za đakone. „Mišljenja sam da ne iskrivljuje bit Crkve ako žene preuzimaju vodstvo, odgovornost i odluke na ravnopravnoj osnovi s muškarcima“, rekao je limburški biskup za „Bild am Sonntag“.

Na pitanje hoće li tijekom svog mandata zaređivati i žene za svećenice, Bätzing je rekao: „Ne usuđujem se tako pomisliti, ali bio bih sretan kad bih mogao zarediti đakonice. To bi bio prvi korak i mislim da bismo ovo stvarno mogli implementirati na vrijeme tako da žene postanu vidljive s onime što već rade u Crkvi.“

U isto vrijeme, Bätzing je izrazio žaljenje zbog nedostatka vjere u Boga u zapadnom svijetu. Crkva je u prošlosti napravila velike pogreške i izgubila vjerodostojnost. „Zlostavljanje i način na koji se s njime postupalo, zataškavanje, mnogima je oduzelo povjerenje da im Crkva može biti dom“, rekao je. „Mnogi očekuju reforme od Crkve, a ne vide ih.“

Međutim, u isto vrijeme raste i sekularizacija. Mnogi su ljudi zadovoljni vlastitim životom bez vjere. „Čovjek se veseli svom odmoru, sljedećoj zabavi, slobodnom vremenu, mirovini. Bog nestaje u našem zapadnom društvu“ (kna; fratellanza.net).

Hvala što ste pročitali ovaj tekst. Ako želite pratiti slične sadržaje, pozivamo vas da zapratite naš WhatsApp kanal fratellanza.net klikom OVDJE ili našu Fb stranicu klikom OVDJE.