Časopis Forbes redovnicu Nathalie Becquart uvrstio među najutjecajnije žene godine

Američki poslovni časopis „Forbes“ uvrstio je sestru Nathalie Becquart na popis 50 najutjecajnijih žena, izvijestio je 15. siječnja katholisch.de

Sestra Nathalie dotajnica je Sinode. Časopis posebno ističe njezin utjecaj na trenutnoj Biskupskoj sinodi o sinodalnosti. Kao članica Papinog savjetodavnog tijela, redovnica uživa visok položaj u Vatikanu, a također se govorilo da je bila „prva žena s pravom glasa na sinodi“, iako je na posljednjoj sinodalnoj skupštini glasovale zapravo 54 žene. 

Treću godinu zaredom Forbes objavljuje svoju listu „50 over 50“ („50 iznad 50“). Ističe žene koje su uspješne u znanosti, financijama, modi i religijskim zajednicama.

Becquart pripada institutu „La Xavière“, osnovanom 1963. godine, zajednici se pridružila 1995. godine, a doživotne zavjete dala je 2005. godine. Studirala je teologiju, filozofiju i sociologiju te bila nacionalna ravnateljica Povjerenstva za evangelizaciju i pastoral zvanja Francuske biskupske konferencije od 2008. do 2012. godine (katholisch.de; ika; fratellanza.net).

Hvala što ste pročitali ovaj tekst. Ako želite pratiti slične sadržaje, pozivamo vas da zapratite naš WhatsApp kanal fratellanza.net klikom OVDJE ili našu Fb stranicu klikom OVDJE.