Franjevci na liturgiji u Sabornom hramu Sv. Nikolaja u Vukovaru

Župnik i gvardijan Franjevačkog samostana u Vukovaru fra Tonio Vučemilović i župni vikar fra Marijan Ligenza nazočili su na Uskrsni ponedjeljak, 6. svibnja liturgiji u Sabornom hramu Svetoga Nikolaja u Vukovaru kao gosti i tom prilikom čestitali Uskrs protojereju stavroforu ocu Saši Kuzmanoviću i vjernicima Srpske pravoslavne Crkve. 

Vukovarski paroh zahvalio je franjevcima na posjetu i prenio im pozdrave i blagoslov osječkopoljskog i baranjskog episkopa Heruvima.

Nakon liturgije nastavili su druženje u Srpskom domu na kojem su sudjelovali i predsjednik Srpskog doma Nebojša Vidović i vjeroučitelj Ljubomir Abadžić. Franjevci su u znak sjećanja na dar dobili repliku Čudotvorne ikone Gospe Šarengradske koju su po povratku u samostan postavili u samostansku kapelicu kako bi ih podsjećala na ovaj veliki dan mira i prijateljstva.

Fra Tonio smatra da je to važan korak u daljnjoj izgradnji prijateljskih odnosa dvaju Crkava u gradu Vukovaru. Nakon Domovinskog rata i ostalih neprilika braća franjevci zajedno s parohom Sašom kreću putem mira i dobra kako bi njihovo propovijedanje bilo vidljivo u životu i zvanju, ističe fra Tonio (ika; fratellanza.net).

Hvala što ste pročitali ovaj tekst. Ako želite pratiti slične sadržaje, pozivamo vas da zapratite naš WhatsApp kanal fratellanza.net klikom OVDJE ili našu Fb stranicu klikom OVDJE.